lauantai 12. joulukuuta 2020

Kutsu osallistumaan Nukkekotiyhdistyksen 30v juhlanäyttelyyn 1.6. - 30.9.2021

Ihana yhdistyksemme täyttää ensi vuonna kunnioitettavat 30 vuotta! 

Juhlan kunniaksi järjestämme näyttelyn kesän 2021 ajaksi Järvenpäässä, jonka jälkeen näyttely jatkaa vielä osittain matkaansa loppuvuonna Kaarinaan, Kaarina-taloon.

Elämää tiiviissä kaupunkiympäristössä nukkekotiharrastajan silmin -juhlanäyttely

Paikka:  Ahola; Juhani Ahon museo, Sibeliuksenväylä 57, 04400 Järvenpää 

Aika:  1.6.2021 - 30.9.2021

Näyttelyyn on tarkoitus pystyttää rivitalo ja keltainen kerrostalo, joihin teillä jäsenillä on mahdollisuus rakentaa asunto tai toimittaa jo aiemmin tehty kerrostalohuoneisto. Myös paikalliskerhoilla on mahdollisuus tehdä yhteistyönä rivitaloasunto. 

Rivitalo on uusi kokonaisuus, joka tulee koostumaan neljästä isommasta ja kahdeksasta pienemmästä asunnosta. Rakennukset liitetään näyttelyssä yhdeksi pitkäksi koko näyttelytilan kokoiseksi kokonaisuudeksi. Jotta mahdollisimman moni halukas pääsisi osallistumaan näyttelyn rakentamiseen, olemme päätyneet seuraavaan ratkaisuun: 

Parittomat rivitalo-osakkeet ensisijaisesti yksittäisille jäsenille haettavaksi (4 pientä ja 2 isoa asuntoa) 

Parilliset rivitalo-osakkeet ensisijaisesti paikalliskerhoille haettavaksi (4 pientä ja 2 isoa asuntoa) 

Osakkeiden rakentajaksi tulee ilmoittautua 20.12.2020 mennessä sähköpostitse  ilmoittautumiset@nukkekotiyhdistys.fi.  Laita viestiin otsikoksi: Juhlanäyttely / rivitalo. Tässä yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeen numero, josta on ensisijaisesti kiinnostunut. Osakkeet arvotaan kiinnostuneiden kesken, jos samasta osakkeesta on useampia kiinnostuneita. Arvonta suoritetaan joulun välipäivinä ja valituille  ilmoitetaan 31.12. mennessä ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Kaikkien asuntojen rakentamiseen osallistuvien tulee olla Nukkekotiyhdistyksen jäseniä, eikä sama henkilö saa osallistua useamman osakkeen rakentamiseen. Ilmoittautuminen on sitova.


KYTKETYT KAUPUNKIPIENTALOT ELI RIVITALO

Rivitalo muodostuu 12  erillisestä asunnosta, joista neljä on isoja taloja ja kahdeksan pientä. Rivi muodostuu keskenään saman syvyisistä asunnoista, joiden syvyys, leveys ja kattomuoto kaltevuuksineen ja räystäineen on ennalta määritelty.  Esikuvana tähän suunnitelmaan on ollut englantilaiset tiiliset rivitalot ja Espoon Säterinmetsän kivirakenteiset kaupunkipientalot. 

Osakkeen rakentamiseen kuuluu myös pohjalevy, johon rakennetaan  etu- ja  takapiha. Kaikki  asunnot  sijoitetaan samalla tavalla ja samalle kohtaa pohjalevyä. Pohjalevy on kooltaan  120cm  x  35/70cm  ja tulee  sahata  9mm  vanerista. Pohjalevy eli alusta jakautuu kaikissa 20cm “etupihaan”, 40cm taloon ja 60cm takapihaan, johon mahtuu hieman puutarhaa ja jopa pieni talousrakennus/huvimaja tms. 

Osakkeiden  katselusuunta, eli avoin julkisivu on ns. etupihan puoleinen julkisivu. Iso talo on kaksinkertainen leveydeltään, kuin pieni talo. Ison talon pohjan mitat ovat lev. 70 cm ja syv. 40 cm. Pienen talon mitat puolestaan ovat  lev. 35 cm ja syv. 40 cm. Talojen sokkelin korkeus on 2cm ja kattokaltevuus 35 astetta. Räystäiden tulee ulottua 3 cm seinästä. Julkisivujen väri on vapaa, mutta julkisivujen tulisi olla “rapattuja” tai ”tiilipintaisia”. Talojen korkeuden saa kukin rakentaja ohjekuvan periaatteiden mukaisesti päättää itse, minimi on yksikerros ja ullakko maksimi 3 kerrosta ja ullakko. 

Osakkeisiin ei myydä erillistä tarvikepakettia yhdistyksen toimesta. Voit valita rakennustavan ja materiaalit vapaasti pohjalevyä ja ilmoitettuja mittoja lukuunottamatta. Olemme sopineet kuitenkin yhteistyöstä Gepetton kanssa, joka on varautunut myymään vanerista valmiiksi sahattuja runkoja  rivitaloasuntoihin.  Näissä  kerrosluku on rajoitettu 2 krs + ullakko malliseksi esimerkkikuvien mukaan. Osakkeita ei sähköistetä näyttelyyn. Sähköistyksen voit silti halutessasi tehdä, mutta sen voit ottaa käyttöön vasta näyttelyn jälkeen.


KELTAINEN KERROSTALO

Keltainen kerrostalo kootaan vielä kerran yleisön nähtäville. 
Pyrimme saamaan  näyttelyyn uusia tai vähän esillä olleita  kerrostalo-osakkeita. 
Kerrostalossa on viisi yksiötä (1h+k) ja viisi kaksiota (2h+k) sekä pohjakerroksessa liiketiloja. Ilmoittaudu mukaan, jos haluaisit 
✔  Ostaa osakkeen (materiaalipakkauksia 4kpl yksiöitä, näyttelyssä tilaa viidelle osakkeelle) 
✔  Olisit valmis tuomaan olemassa olevan osakkeen tai liiketilan näyttelyyn 
✔  ostaa käytetyn osakkeen tai olisit valmis luopumaan omistamastasi osakkeesta uudelleen käytettäväksi. Tällöin mahdollisista kustannuksista vastaavat myyjä ja ostaja keskenään. 

Kerro ilmoittautumisen  yhteydessä haluamasi vaihtoehto. Ilmoittaudu 20.12.2020 mennessä  sähköpostitse ilmoittautumiset@nukkekotiyhdistys.fi.  Laita viestiin otsikoksi: Juhlanäyttely / keltainen kerrostalo. Tässä yhteydessä tulee ilmoittaa vaihtoehto, josta on ensisijaisesti  kiinnostunut.  Osakkeet valitaan hakemusten perusteella, etusija on aiemmin vähän esillä olleilla. Valituille ilmoitetaan 31.12. mennessä ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Ilmoittautuminen on sitova.  

Olemassa  olevat yksiö-paketit (4kpl) myydään tähän näyttelytarkoitukseen wc-kalusteineen hintaan 60 € (sis. levyt, kasausohjeet ja wc-kalusteet); toissijaisesti jäljelle jääneitä wc-kalusteita voidaan myydä rivitalo-osakkeiden rakentajille hintaan 40 €/setti. Asiasta ilmoitetaan tarkemmin alkuvuoden aikana, kun rakentajat on selvillä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!