lauantai 4. toukokuuta 2019

Kiinnostaisiko lehden tekeminen?

Hae Nukkekoti-lehden päätoimittajaksi tai taittajaksi toukokuun loppuun mennessä


Nukkekoti-lehti on Nukkekotiyhdistyksen jäsenlehti ja tärkein tiedotuskanava, mutta myös paljon muuta. Lehden sivuilla pääsee esittelemään omaa pienoismaailmaansa ja jakamaan ideoita. Lehden kautta voi yhdistää toimijoita ja tiedottaa uusista tuulista, innostaa rakentamaan näyttelyitä ja tekemään kirjoja. Lehdessä näkyy, miten monipuolinen ilmiö on kyseessä ja minkälaisia liittymäkohtia harrastuksellamme on vaikkapa käsityö- ja kuvataiteeseen, historiantutkimukseen, tarinankerrontaan, ekologisiin arvoihin ja hyvinvointiin. Lehti voi osaltaan nostaa harrastuksen arvostusta ja viedä sitä eteenpäin.


Yhdistyksen jäsenlehtenä Nukkekodin tekijät ovat läheisessä yhteistyössä Nukkekotiyhdistyksen hallituksen kanssa ja päätoimittajan onkin syytä osallistua hallituksen toimintaan mahdollisimman säännöllisesti. Nukkekoti-lehti ilmestyy viidesti vuodessa noin 50-sivuisena nelivärijulkaisuna. Lehden painos on tällä hetkellä 1250. Yhdistyksen hallituksen kokoukset järjestetään etäyhteyksin noin kuukausittain ja ainakin kerran vuodessa tavataan kasvokkain.

Haemme lehdellemme uutta päätoimittajaa, taittajaa, taittavaa päätoimittajaa tai työryhmää, joka vastaa lehden sisällöstä ja ulkoasusta. Nykyinen toimitus jatkaa numeroon 5/2019 tai 2/2020 asti ja uusi toimituskunta vastaa lehdestä vuoden 2020 alusta tai numerosta 3/2020 alkaen. Uudet tekijät voivat halutessaan olla mukana lehden tekemisessä numerosta 5/2019 tai vuoden 2020 alusta alkaen, riippuen toimituksen vaihdon aikataulusta. Samalla heillä on mahdollisuus perehtyä nykyisiin toimintatapoihin ja kehittää niitä. Edellytämme, että lehden taittajalla on käytössään taitto-ohjelma. Ohjelmakustannukset tulee sisällyttää palkkiopyyntöön. Yhdistys ei maksa niitä erikseen.

Lähetä hakemuksesi työnäytteineen ja palkkiopyyntöineen Nukkekotiyhdistyksen hallitukselle 31.5.2019 mennessä osoitteella nukkekoti@nukkekotiyhdistys.fi.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse lehti@nukkekotiyhdistys.fi


Vanha kaappinukkekoti Museo Milavidassa Tampereella. Kuva: Hanna Meronen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!