lauantai 5. lokakuuta 2019

Pienoishuonekilpailun voittajat!

Nukkekotiyhdistys ry:n  Pienoishuonekilpailu 2019

"Elämän jälkiä" pienoishuonekilpailuun tuli määräaikaan mennessä 11 työtä.

Yleisöäänestyksen suosikki palkittiin Suuressa Snadissa 5.10.2019.

Työt esitellään tarkemmin jäsenlehdessä 5/2019

Suurkiitos kaikille osallistujille ja kiitos myös runsaasta äänestysaktiivisuudesta!


Sija 1.

Kuva: Petra Väinölä


Petra Väinölä"Työni on mielikuvituksen tuotos hylätystä tehdasrakennuksesta. Tyhjilleen jäämisen jälkeen vandaalit ovat valloittaneet paikan ja luoneet seiniin omat taideteoksensa. Vesi on tehnyt tuhojaan omalta osaltaan rakenteisiin. Kylmän kostea ilma huokuu vastaan sisään astuessa. Ilmassa leijuu kostean betonin ja kellarin tuoksu. Pysähtynyt tunnelma, vain hiekka rahisee sisäänastujan kengissä. "


Sija 2.

Kuva: Eija Varima

Eija Varima, "Minulla oli päästä hajonnut nukke, jonka on tehnyt ystäväni Erja Mikkola. Sidoin pään ja siitä lähti tarina: Lempi on sota-ajan lapsi Karjalasta, syntynyt 1926. Evakkona tullut ja Einon kanssa eli lapsettomana hyvän elämän. Leskenä pitkään, asui yksikseen. Lonkkavikaa ja huimausta, joten rollaattori oli tarpeen. Eräänä aamuna horjahti lyöden päänsä sängyn tolppaan. Verissäpäin sitoi haavan, meni makuulle lepäämään. Yksin pitkään huoneessaan menehtyen aivoveritulppaan. Yksinäinen vanhus, jota kukaan ei kaivannut. Lempin muistoa kunnioittaen.

Peitto: Anna Wegelius
Rollaattori: Jaana Nykvist-Pekkarinen
Ryijy: Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula
Muu itse tehtyä ja kirpparilta löydettyä


Jaettu 3. sija  Leena Asikainen ja Hanna Palenius
Kuva: Leena Asikainen


Leena Askainen, "Elämän jälkiä voi jättää myös luonto tai ihmiset omilla tavoillaan; kun lakataan huolehtimasta ja hoitamasta ympäristöämme.
Palatsi joutui luonnonmullistusten kohteeksi ja tässä yksi sen loisteliaista huoneista. Kuin ihmeen kaupalla lintuhäkki on jäänyt pystyyn - pieni kirjosiipi näyttää löytäneen sen poikasilleen kodiksi. Olen tehnyt monta perinteistä nukkekotia mutta nyt halusin haastaa itseni tekemään ihan jotain muuta. Styroksia seiniksi, palanen finnfoamia lattiaksi kattoon mikä-lie levy. Liimaa, maalia, paljon mielikuvitusta ja retki aarrelaatikolle! Tämän pienoishuoneen tekeminen oli todella antoisaa ja mukavaa"

Kuva: Hanna Palenius


Hanna Palenius, "Kesän aikana pyörittelin mielessäni pitkään, mikä olisi näkemykseni "Elämän jäljistä". Sitten mökillä idea valkeni! Saunominen kahdestaan oli niin erilaista kuin parikymmentä vuotta sitten, jolloin kahden-kolmen lapsen kanssa niitä elämän jälkiä kertyi saunaan ihan eri tavalla. Sauna on mukailtu versio omasta mökkisaunastamme ja siellä olleista/olevista tavaroista ja varusteista. Ulpukoita meidän rannassa ei ole, mutta ne tulivat mukaan omista lapsuusmuistoista. Kiuas, muuri ja vesipata on tehty jätemateriaaleista. Muuri on pinnoitettu maalatulla hiekkapaperilla (maalia ei kannata hieroa pintaan sormella, jollei halua hiottua sormenpäätä, ups!) Lauteet, ritilä ja penkit ovat erilaisista askartelutikuista. Muovivadit tuottivat päänvaivaa mutta ryönälaatikosta löytyi muutama "kakkukoristekenno", jotka maalasin sisäpuolelta, jotta ulkopuoli jäi kiiltäväksi.
Ja mikä tuuri löytää kangaskaupasta juuri oikeanväristä materiaalia pelastusliivin tekoon! "

Muut kilpailutyöt:

Kisatyö nro 1. 
Raija Laine-Löyttyniemi


Kisatyö nro 3. 
Mirka MannonenKisatyö nro 4. 
Linnea H. Kisatyö nro 7.
Hanna ja Marko Ranne, Kuva Marko Ranne


Kisatyö nro 8.
Ella Soikkeli
kisatyö nro 10.
Aulikki Pitkänen, kuva Riikka Heiskanen

kisatyö nro 11.
Leila FinnlundEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!